/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ A fost lichidată Direcția a 5-a din cadrul INI. Năstase: Era instrumentul de urmărire a celor care se opuneau puterii

missing
26 iulie 2019, ora 12:29

Direcția de acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) cunoscută și ca Direcția a 5-a a fost desființată. Ordinul privind lichidarea acesteia a fost semnat astăzi de către ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, în cadrul unui briefing de presă. 

„Direcția a 5-a era instrumentul de urmărire, interceptare și filare a persoanelor care îndrăzneau să se opună celor care se aflau la putere. Pe lângă cei activi politic și civic, au fost vizați agenții economici incomozi regimului, investitorii autohtoni și străini. Direcția a 5-a a lucrat împotriva oamenilor, nu în slujba lor.

Ca urmare ale acestor constatări semnez ordinul privind lichidarea Direcției de acțiuni speciale din cadrul INI”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Potrivit lui Andrei Năstase, în perioada 1 ianuarie 2017 – 8 iulie 2019, angajații din cadrul Direcției a 5-a din cadrul INI au efectuat circa 30 de mii de operațiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Ulterior, Valeriu Cojocaru, cel care a condus Direcția a 5-a din cadrul INI, a venit cu o reacție pe rețelele de socializare în care a scris că: „Pe parcursul zilei de astăzi o sa vin cu o reacție argumentată despre minciunile aduse la cunoștința opiniei publice de către Andrei Năstase în cadrul briefingului organizat în sediul MAI”.

În cadrul Direcției de acțiuni speciale din cadrul INI activau în jur de 60 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram