/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Laboratorul din Franța a confirmat rabia la copilul din Stăuceni care a murit după ce a fost mușcat de câine

29 iulie 2019, ora 12:08

Băiatul de 11 ani din comuna Stăuceni, care a murit după ce a fost mușcat de un câine, a avut rabie. Diagnosticul a fost confirmat în laboratorul Institutului Pasteur din Franța, care a verificat materialul biologic de țesuturi trimise de autoritățile de la Chișinău.

„Laboratorul de referinţă a efectuat analiza biopsiilor cerebrale și ale pielii colectate la pacient în faza post-mortem prin testul direct cu anticorpi fluorescenţi .Probele de biopsie au fost considerate pozitive pentru rabie și prin testele complementare: tehnica de izolare a virusului rabic pe culturi celulare și, în paralel, cu teste moleculare RT-PCR și RT-qPCR pentru genotipare”, precizează Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Anterior, ANSP anunța că băiatul a fost atașat de câini şi pisici, inclusiv fără stăpân, fiind frecvent salivat, zgârâiat și muşcat uşor. Pe 7 iulie, 2019 a fost zgâriat de un câine necunoscut, care i-a sărit în spate în timp ce mângâia un alt câine.

Un copil de 10 ani, în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de un câine. „A fost mușcat de mai multe ori”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram