Ședința de judecată în dosarul lui Pavel Grigorciuc, în care acesta este cercetat pentru că l-a agresat fizic pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu, a fost amânată cu aproximativ două luni. O ședință urma să aibă loc azi-dimineață, dar aceasta nu s-a produs pentru că au lipsit câțiva martori ai acuzatorului. Despre aceasta a anunțat chiar Grigorciuc.

Din spusele activistului, printre martorii care urmau să fie audiați azi la ședință, dar nu au venit, este și deputatul democrat Ghenadie Buza.

Astfel, o nouă ședință de judecată în acest dosar ar urma să aibă loc în luna octombrie.

Pavel Grigorciuc a fost plasat în aret preventiv după ce în luna martie, în ziua în care a avut loc prima ședință a noului Parlament, acesta a avut un conflict cu deputatul democrat Sergiu Sîrbu. Grigorciuc l-a lovit pe Sîrbu cu o palmă peste față.

Activistul a stat în arest preventiv în penitenciar peste două luni, apoi a fost plasat în arest la domiciliu, iar la începutul lunii iulie, Grigorciuc a fost eliberat și din arest la domiciliu și se află acum sub control judiciar.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!