Parlamentul a aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind demisia lui Vladimir Plahotniuc din funcția de deputat. A fost declarat vacant mandatul de deputat pe circumscripția Nr 17 orașul Nisporeni, unde fusese ales Plahotniuc.

Deputata Maria Ciobanu s-a înteresat cum a depus Plahotniuc cererea de demisie la Secretariatul Parlamentului: „Cum a depus cererea, prin Cosmos?”

Președintele Comisiei juridice Sergiu Litvinenco i-a recomandat lui Sergiu Sîrbu să răspundă cum a parvenit cererea, pentru că el a adus-o la secretariat. Democratul nu a reacționat și a evitat să dea un răspuns la întrebarea Mariei Ciobanu.

Într-o postare pe Facebook, Vladimir Plahotniuc și-a motivat decizia de a renunța la mandatul de deputat, afirmând că acesta nu mai valorează nimic. „Nu-mi pot îndeplini nici obligațiile față de electoratul din Nisporeni, cei care au făcut mandatul meu cel mai reprezentativ în actualul Parlament după numărul de voturi. Nu ar fi corect față de ei să țin ocupat acest loc câtă vreme nu pot să-mi îndeplinesc mandatul primit de la ei, din motive care nu depind de mine. Însă îi voi ajuta altfel, poate chiar mai eficient, pentru că față de ei am o datorie pe viață pentru încrederea masivă pe care mi-au acordat-o”, a scris Plahotniuc.

Precizăm că, după demisia lui Plahotniuc, în circumscripție Nr.17 urmează să fie organizate alegeri parlamentare noi. Cel mai probabil, acestea vor fi desfășurate în aceeași zi cu alegerile locale, pe 20 octombrie. Comisia Electorală Centrală a decis ieri că în alte trei circumscripții, unde fusese aleși anterior Maia Sandu, Andrei Năstase și Viorel Melnic, vor avea loc alegeri parlamentare noi pe 20 octombrie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!