/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Dumitru Robu, VOTAT în Parlament la funcția de procuror general interimar. Ce deputați au susținut candidatura acestuia

missing
30 iulie 2019, ora 14:54

Dumitru Robu, șeful adjunct al Procuraturii Chişinău, a fost votat de Parlament în funcția de procuror general interimar. Decizia a fost luată azi în cadrul ședinței plenare a legislativului. 

Candidatura acestuia urmează a fi propusă președintelui țării pentru aprobare.

Deputatul Blocului ACUM Alexandru Slusari a spus că are încredere că Robu, fiind un tânăr specialist, va face face acestei funcții, până va fi organizat un concurs și va fi ales un nou procuror general.

Candidatura lui Dumitru Robu a fost susținută de fracțiunea PSRM, dar a fost criticată de cei din PDM. Sergiu Sîrbu, deputat democrat, s-a indignat că acesta nu este prezent la ședință pentru a răspunde la anumite întrebări ale deputaților. Sîrbu spune că nu crede în imparțialitatea lui Robu și spune că este de părere că acesta va fi influențat politic.

Și deputatul din Blocul ACUM Lilian Carp a spus că nu va susține și respectiv nu va vota candidatura lui Robu.

Totuși, decizia a fost luată cu votul a 78 de deputați.

Dumitru Robu este procuror din anul 2013. Anul trecut, el a fost avansat în funcția de de adjunct al procurorului șef al municipiului Chișinău. Printre cele mai răsunătoare dosare pe care le-a instrumentat este cel al fostului primar de Chișinău Dorin Chirtoacă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram