/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Sandu: Dacă cei de la conducerea Institutului de Justiție nu vor să plece, noi vom schimba legea

missing
30 iulie 2019, ora 08:50

Prim-ministra Maia Sandu a declarat că, în cazul în care cei de la conducerea Institutului Național al Justiției (INJ) nu vor demisiona de bunăvoie, atunci se vor face modificări la legislație și aceștia vor fi înlocuiți. Declarația a fost făcută aseară, la emisiunea Glavnoe, de la postul TVC 21.

„Noi putem să schimbăm legea pentru că avem nevoie ca acest institut să pregătească mai mulți specialiști și mai buni. Noi știm că acolo lucrează oameni care au probleme cu integritatea, dacă nu vor să plece, noi vom schimba legea și acolo vor veni oameni care vor să lucreze”, a spus premierul.

Ieri, în cadrul unui briefing de presă, Maia Sandu a cerut demisia conducerii INJ. Ulterior, directoarea institutului Diana Scobioală a declarat că INJ nu se află în subordinea Guvernului și că prim-ministra să nu este în drept să înainteze asemenea demersuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram