/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cadourile lui Ilan Șor: „Mercedes” blindat pentru Plahotniuc, valiză din piele de crocodil pentru Platon și călătorii gratuite cu avionul pentru demnitari

31 iulie 2019, ora 06:40

Ilan Șor are un mare talent de a forma relații de prietenie cu oamenii și îi place să facă daruri, iar foștii guvernanți ai R. Moldova  ar fi beneficiat din plin de bunătatea acestuia. Veaceslav Platon a spus în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8 ce cadouri a primit Plahotniuc de la Șor și cine dintre oficialii moldoveni a călătorit cu avioanele acestuia, fără să plătească bani pentru cursele charter.

„Șor avea relații de prietenie cu toți, oferea cadouri. Mie mi-a dăruit o valiză din piele de crocodil. Eu pe urmă m-am uitat cât costă – 20 000 de euro. Trimitea flori la zile de naștere. Era foarte atent. Lui Plahotniuc i-a dăruit la ziua lui un „Mercedes” blindat. Erau și cadouri permanente, mici: telefoane, ceasuri. Voia să facă pe plac oamenilor, intra sub piele și obținea încrederea oamenilor”, a povestit Platon, care recunoaște că a fost prieten foarte apropiat cu Ilan Șor.

Întrebat dacă i-a dat bani lui Șor pentru a-și organiza nunta, Platon a negat: „L-am ajutat să ia un credit de la „Moldindconbank”, la nuntă sau la zi de naștere. Nu țin minte. Creditul l-a întors”.

Veaceslav Platon a povestit și despre călătoriile cu avioanele lui Ilan Șor de care ar fi beneficiat toți politicienii aflați la conducere în perioada 2010-2014.

„Toți au zburat cu avioanele lui. Toți oamenii din fruntea statului de pe atunci: Plahotniuc, Filat, Leancă permanent, pe când era prim-ministru și încă pe când era ministru de Externe, Voronin”, a enumerat Platon, care spune că zborurile ar fi fost gratuite. Nici el nu ar fi plătit niciodată pentru zborurile charter efectuate cu cele două avioane alei lui Ilan Șor.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram