/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/INFOGRAFIC/ Parlamentul a votat modificări la Codul electoral și alte trei legi. Ce se va schimba, de fapt

missing
31 iulie 2019, ora 17:53

La ședința de astăzi a Parlamentului au fost votate mai multe modificări la legislația electorală. Astfel, viitoarele alegeri parlamentare vor avea loc în baza unui sistem electoral proporțional pe liste de partid, or, sistemul electoral mixt va fi anulat. Aceasta nu este unica modificare făcută de parlamentari. Prin votul de azi, deputații au reintrodus ziua tăcerii, care interzice agitația electorală în ziua alegerilor și în ajun; au fost anulate certificatele de integritate pe care trebuiau să le prezinte candidații la înregistrarea în cursa electorală; a fost introdusă prevederea care va permite moldovenilor din diasporă să voteze cu pașaportul expirat ș.a. Totuși, aceste modificări legislative urmează a fi votate în lectură finală în cadrul unei ședințe extraordinare, planificată în decurs de circa zece zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram