/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Rujeola revine în forță în R. Moldova: 40 de cazuri înregistrate în această vară

missing
31 iulie 2019, ora 08:06

De la începutul anului curent, în R. Moldova au fost confirmate 65 de cazuri de rujeolă, iar 40 dintre acestea s-au înregistrat în lunile iunie și iulie, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Virusul a fost identificat în mai multe raioane. În municipiul Chișinău au fost raportate 35 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, la Drochia–18 cazuri, Ocnița–6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni–1 caz, Edineț–1 caz, Stefan Vodă–1 caz și Glodeni – 1 caz.

Specialiștii mai spun că 20 de cazuri de rujeolă au fost de import, adică persoanele care s-au îmbolnăvit au revenit din străinătate.

Autoritățile atenționează cetățenii că rujeola este extrem de contagioasă și amintesc despre necesitatea vaccinării copiilor împotriva acestei maladii. În R. Moldova, la copii este obligatoriu vaccinul ROR (Rujeola, Oreion și Rubeolă), care se administrează în trei doze:  prima în intervalul de vârstă 12-15 luni, a doua doua la 6-7 ani și ultima revaccinare la vârsta de 15 – 16 ani.

Cum se manifestă rujeola?

În primul rând apar erupții cutanate, niște pete roșii care se extind peste tot corpul. Nu poate fi confundată de medici pentru că este ca o mare pestriță pe corpul copilului. Este principalul simptom care trebuie să pună pe gânduri. Dacă micuțul are febră și sunt prezente aceste erupții este foarte importantă adresarea la medic, pentru că rujeola poate ucide.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram