/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Guvernul Sandu vrea să ia un împrumut de la Guvernul României

01 august 2019, ora 06:55

Guvernul Sandu intenționează să ceară un împrumut de la Guvernul României. Prim-ministra Maia Sandu spune că negocierile la acest subiect vor începe în curând: „Pentru ca să nu avem nicio problemă de lichiditate în toamnă”, a declarat premierul aseară, la emisiunea „Moldova în Direct” de la postul național de televiziune „Moldova 1”.

Sandu a mai vorbit și despre finanțarea care este așteptată de la Uniunea Europeană și de la Fondul Monetar Internațional, cu care recent Guvernul de la Chișinău a semnat un acord.

„Cea mai mare parte a banilor va veni sub formă de sprijin bugetar și va veni cel mai probabil în toamnă, cu acea asistență macrofinanciară despre care vorbim de doi ani de zile. Sunt două tranșe, sperăm să vină ambele în acest an. În același timp, și de la FMI o să obținem o sumă destul de mare”, este declarația premierului.

Vezi și:

Modificările la bugetul de stat pentru 2019, aprobate în primă lectură. Ce deficit bugetar a fost prognozat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram