/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Alexandru Oleinic, despre concursul la care participă fiica sa: „Are un CV bun și are tot dreptul să candideze”

missing
02 august 2019, ora 12:54

Deputatul Alexandru Oleinic vine cu o reacție după ce am scris că fiica sa participă astăzi la un concurs pentru ocuparea funcției de vicedirector al Agenției de Investiții. Surse din cadrul instituției au declarat pentru TV8 că s-ar fi făcut înțelegeri pentru ca Elena Oleinic să ocupe funcția.

Deputatul califică aceste acuzații drept o răfuială împotriva sa și afirmă că fiica sa este un profesionist și are tot dreptul să candideze la concurs.

„Elena este profesionistă. Nu zic asta pentru că e fiica mea, dar are un CV impresionant. Eu ani de zile fac un efort enorm ca să-i pot ține familia în R. Moldova și acum ea nu poate să participe la un concurs doar pentru că e fiică de deputat. Copiii deputaților nu au loc în țara asta?”, a întrebat indignat Alexandru Oleinic.

Parlamentarul neagă faptul că ar fi fost făcute aranjamente în legătură cu acest concurs: „Eu tot nu sunt convenabil la toți în țara asta și calific aceste acuzații ca o răfuială împotriva mea. Concursul a fost anunțat de Cancelaria de Stat cu trei luni în urmă. Elena a depus dosarul și abia zilele trecute a fost contactată și anunțată despre interviu. Ea este în prezent consilier al directorului agenției și a decis să candideze pentru funcția de vicedirector”.

Și Rodica Verbeniuc, directoarea Agenției de Investiții, a confirmat pentru TV8.md  că acest concurs a fost organizat de Cancelaria de Stat. Suplinirea funcției a fost cerută încă în luna martie, dar abia acum s-a organizat concursul.

„Informația despre faptul că acest concurs se va desfășura astăzi eu am primit-o acum două zile și nu din partea Cancelariei, dar am aflat-o de la colegi. Am fost și eu mirată, pentru că, de regulă, anunțarea unui concurs nu poate să dureze patru luni de zile”, a comentat Verbeniuc.

Aceasta neagă că ar avea vreo atribuție la organizarea concursului și favorizarea candidatului Elena Oleinic: „Eu nici nu am fost invitată să fac parte din comisia care desfășoară astăzi interviurile cu cei doi candidați”.

Oleinic-Slivinschi Elena CV…

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram