/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Concurs aranjat la Agenția de Investiții? Fiica unui deputat ar putea ocupa funcția de vicedirector

missing
02 august 2019, ora 10:25

UPDATE Deputatul Alexandru Oleinic califică acuzațiile drept o răfuială împotriva sa și afirmă că fiica sa este un profesionist și are tot dreptul să candideze la concurs: „Elena este profesionistă. Nu zic asta pentru că e fiica mea, dar are un CV impresionant. Eu ani de zile fac un efort enorm ca să-i pot ține familia în R. Moldova și acum ea nu poate să participe la un concurs doar pentru că e fiică de deputat. Copiii deputaților nu au loc în țara asta?”.

Rodica Verbeniuc, directoarea Agenției de Investiții, afirmă că acest concurs este pentru o funcție publică și a fost organizat de Cancelaria de Stat. Suplinirea funcției a fost cerută încă în luna martie, dar abia acum s-a organizat concursul.

„Informația despre faptul că acest concurs se va desfășura astăzi eu am primit-o acum două zile și nu din partea Cancelariei, dar am aflat-o de la colegi. Am fost și eu mirată, pentru că, de regulă, anunțarea unui concurs nu poate să dureze patru luni de zile”, a comentat Verbeniuc.

Agenția de Investiții organizează un concurs pentru ocuparea funcției de director adjunct al instituției. Proba interviului este anunțată pentru astăzi, la ora 13:00. Surse din cadrul agenției au declarat pentru TV8 că acest concurs ar fi mimat, iar funcția ar fi fost deja promisă fiicei deputatului Alexandru Oleinic.

„În concurs s-au înscris Elena Oleinic-Slivinschi și Nicolae Ghilescu, dar cel din urmă este mai mult o persoană de formă ca să nu fie concurs cu un singur candidat, dar se știe deja cine este favorita”, spune sursa noastră.

Potrivit acesteia, totul ar fi aranjat de șefa Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc, care a fost numită în funcție de Chiril Gaburici.

Rodica Verbeniuc nu ne-a răspuns la telefon. I-am trimis funcționarei și un mesaj prin care am anunțat-o că am vrea să o contactăm pentru un comentariu. Vom reveni mai târziu cu o reacție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram