/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Soțul deputatei PD Elena Bacalu, cercetat într-un dosar de contrabandă cu țigări, și-a dat demisia

missing
02 august 2019, ora 18:38

Soțul deputatei democrate Elena Bacalu, Vasile Bacalu, care este cercetat într-un dosar de contrabandă de țigări, nu va mai fi șef al Postului Vamal Cahul de la frontiera cu România. Asta după ce acesta a scris cererea de demisie. Informația a fost confirmată pentru TV8.md de către Elena Bacalu. Totodată, deputata ne-a spus că acesta rămâne să activeze că inspector vamal. După ce ieri Vasile Bacalu a fost reținut pentru 72 de ore, azi, acesta a fost eliberat și va fi cercetat în stare de libertate. 

Procurorii au cerut astăzi arestarea preventivă a lui Bacalu, dar magistraţii au respins solicitarea.

Deputata a spus că soțul ei va activa în continuare la Postul vamal, doar că în calitate de inspector. Aceasta a comentat și reținerea lui Vasile Bacalu.

„E vorba despre un dosar care nici nu există. Pe niște fapte, care nici nu știu dacă au avut loc. În acele zile soțul meu nici nu era la serviciu. A fost totul regizat. Nu există practic nicio probă pentru care să fie reținut soțul meu într-o formă atât de abuzivă. Scopul a fost să mă denigreze în primul rând pe mine”, a spus Elena Bacalu pentru TV8.md.

Cauza penală a fost pornită ca urmare a stabilirii de către Direcția Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România a existenței unui grup infracțional organizat, specializat pe introducerea și valorificarea pe teritoriul României în mod ilegal a unor cantități importante de produse de tutun.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram