/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Google va înlocui funcţia de căutare vocală de pe dispozitivele cu Android

04 august 2019, ora 17:59

Familiarul simbol „microfon” afişat în bara Google Search va dispărea în curând. Întâlnită pe majoritatea dispozitivelor cu sistem Android, funcţionalitatea Voice Search activată cu expresia „Hey Google” a fost înlocuită deja pe unele terminale cu logo-ul Google Assistant de forma a trei puncte colorate şi sugestia „Ask your Assistant”.

Asigurată de acum prin intermediul serviciului Google Assistant, funcţia de căutare vocală se accesează la fel ca până acum, doar că rezultatele apar într-un cartonaş de tip slide-up. Planul Google este de a oferi utilizatorilor o experienţă similară indiferent de tipul dispozitivului folosit, serviciul Assistant fiind adaptat pentru o varietate mult mai largă de gadgeturi, de la smarphpone şi tablete, până la dispozitive smart speaker şi smart tv-uri, scrie www.go4it.ro.

Insistenţele Google de a convinge pe toată lumea să folosească serviciul Assistant ar putea lăsa pe dinafară utilizatori din regiuni ale lumii care nu vorbesc una dintre limbile suportate, vechiul Voice Search fiind încă mai versatil la acest capitol.

Este de aşteptat ca tranziţia la serviciul Google Assistant să se facă gradual, noua versiune Google App ajungând mai întâi la dispozitive setate folosind una dintre cele 17 limbi suportate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram