Pentru organizarea alegerilor parlamentare noi în patru circumscripții au fost planificate cheltuieli de 11,9 milioane de lei. Comisia Electorală Centrală a aprobat astăzi un proiect de hotărâre în acest sens.

Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a precizat că banii nu vor fi alocați suplimentar din bugetul de stat, pentru că la alegerile parlamentare din luna februarie s-au făcut economii și în bugetul instituției au rămas peste 14 milioane de lei.

„Dacă vom avea o gestiune corectă a acestor mijloace nu vor cheltuieli suplimentare la buget, dar vor merge bani din cei planificați atunci”, a spus Lebedinschi.

La baza calculelor a stat decizia aprobată anterior de CEC privind numărul secțiilor de votare deschise în aceste circumscripții.

„În cazul în care Ministerul de Externe va veni cu propunerea să fie deschise mai multe secții de votare vom veni cu ajustări la buget. Dacă vor fi mai puține, se vor face economii”, a precizat Lebedinschi, fiind întrebat dacă în Europa de Vest sau în regiunea transnistreană ar putea fi schimbat numărul secțiilor de votare.

Amintim că alegeri parlamentare noi urmează să se desfășoare în patru circumscripții pe 20 octombrie, concomitent cu alegerile locale. E vorba de circumscripția Nr.17 Nisporeni, unde a fost ales Vladimir Plahotniuc, circumscripția Nr.33 care cuprinde suburbiile Chișinăului, unde a fost votat Andrei Năstase, circumscripția Nr.48 care cuprinde localitățile din regiunea transnistreană, unde oamenii l-au ales deputat pe Viorel Melnic și circumscripția Nr.50 Europa de Vest, unde a fost votată Maia Sandu.

Cei patru deputați și-au depus mandatele. Maia Sandu și Andrei Năstase au renunțat la funcții în favoarea fotoliilor din Guvern. Viorel Melnic a renunțat la mandat, motivând că „rolul deputaților independenți este redus la zero”, iar Vladimir Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat după ce a fugit din R. Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!