/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Consilierul președintelui îl atacă pe Codreanu. Noi detalii despre livrările de pește alterat în grădinițe

06 august 2019, ora 11:39

Consilierul președintelui Ion Chicu îl acuză pe ex-primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu că face politică pe seama cazului sesizat de directorii de grădinițe privind livrările de pește alterat.   

Chicu se arată indignat de faptul că Ruslan Codreanu a amintit de motivele demisiei directoarei de grădiniță care s-a plâns la Președinție și a adus fotografiile cu peștele plin de viermi, în loc să vorbească despre problemele reale din alimentația copiilor.

Cu câtă abilitate (cred ei) unii încearcă să mute accentele de la livrarea produselor infestate cu viermi în grădinițe la motivele demiterii directoarei, care s-a adresat ieri Președinție. Gata, viermii au trecut pe planul doi, acum toată nomenclatura din Primărie vine cu dovezi despre „adevăratul” motiv al demiterii doamnei… Și faza cu „fosta directoare de la Lăstăraș la cine se va duce să se plângă” e cireașa de pe tortă în această intervenție a fostului primar interimar – bravo, Dle Codreanu, faceți politică mai departe, vă iese”, a scris Ion Chicu pe facebook.

Consilierul prezidențial afirmă că directorii de grădinițe nu au admis ca peștele cu viermi să ajungă în mâncarea copiilor și astfel și-ar fi creat probleme cu contabila-șef a Primăriei.

Cam în fiecare zi de miercuri și vineri, când în meniul copiilor este introdus peștele, angajații grădinițelor sunt nevoiți să aleagă peștele bun de cel cu viermi (la livrare în stare congelată viermii nu se văd, apar după o zi de dezghețare). Anume în procesul de alegere a peștelui și au fost făcute acele fotografii de coșmar. De ce aleg peștele în loc să-l dea în cap furnizorului și patronilor lor din Primărie? Pentru că în caz contrar bucătarii în acea zi nu au cu ce hrăni copiii.

Situație similară este și cu carnea de curcan de fabricație ucrainească, ambalată în vid (specialiștii de la ANSP ne-au informat că livrarea produselor în asemenea ambalaj în genere este interzisă) în stare avansată de alterare… Nimic nu s-a schimbat în aprovizionarea grădinițelor cu produse alimentare de la renumitul scandal, care a avut loc cu doi ani în urmă”, a adăugat Ion Chicu.

Ieri,  fosta directoare a grădiniței nr. 177 din Chișinău a fost la Președinție și a arătat niște imagini cu pește plin de viermi și pâine mucegăită. 

/FOTO/ Pești cu viermi și pâine mucegăită! Un nou scandal cu alimentația copiilor în grădinițele din Chișinău

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram