/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Trei președinți de judecătorii, desemnați astăzi de CSM. Un candidat a fost respins

missing
06 august 2019, ora 10:09

Consiliul Superior al Magistraturii a desemnat astăzi trei judecători care urmează să ocupe funcții de conducere în instanțele de judecată din raioane. Candidaturile selectate vor fi propuse șefului statului Igor Dodon pentru numire prin decret prezidențial.

Potrivit votului membrilor CSM, pentru funcția de președinte al Judecătoriei din Comrat a fost desemnat Igor Botezatu. Judecătoria din Soroca va fi condusă de Vadim Belous, iar Judecătoria din Cimișlia va fi administrată de Sofia Aramă.

Mihai Bușuleac, care a participat la concurs pentru a ocupa funcția de președinte al Judecătoriei Cahul, a fost respins de CSM. Acesta nu a întrunit numărul necesar de voturi. Membrii CSM au atras atenția la o notă informativă a Colegiului Disciplinar care a stabilit că magistratul a admis nereguli în activitate și exista temei pentru sancționare, dar expirase termenul de prescripție.

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să anunțe un nou concurs pentru desemnarea unui președinte al instanței din Cahul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram