/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

CNPF a blocat conturile firmei „Klassika Asigurări”, după ce i-a plătit lui Ilan Șor devidente de șase milioane de lei

07 august 2019, ora 16:45

Compania „Klassika Asigurări” a fost avertizată de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), după ce a decis în februarie curent să achite devidente de peste șase milioane de lei acționarului „Avantage SRL”, firmă afiliată lui Ilan Șor. Banii au fost achitați chiar în ziua în care acționarii au luat decizia să plătească devidentele.

Reprezentanții CNPF anunță că, pe 8 iulie, au decis să suspende de jure drepturile de acționar ale firmei „Avantage”, pentru că a fost încălcată Legea cu privire la asigurări.

Iar pe 15 iulie, CNPF a suspendat operațiunile bancare ale companiei „Klassika Asigurări” și a dispus operarea cu mijloacele bănești și cu activele firmei, doar cu acordul prealabil al autorității de supraveghere.

La 29 iulie, CNPF a instituit procedura de administrare specială provizorie la „Klassika Asigurări”, pentru că firma nu întrunește normele aferente gradului de solvabilitate.

Aceste măsuri restrictive au fost impuse în baza rezultatelor controlului efectuat în cadrul societății, potrivit căruia s-a constatat, printre altele, că deși entitatea se confruntă cu creșterea deficitului de active eligibile, aceasta și-a asumat riscul de a achita dividende în avans pentru perioada 2018 și ianuarie 2019, punând în pericol solvabilitatea companiei”.

„Decizia de repartizare a beneficiului în avans a fost luată de „Klassika Asigurări” încă la 6 februarie 2019, achitarea fiind efectuată în aceeași zi, entitatea încălcând, în acest sens, toate termenele de prescripție aferente dezvăluirii informației în calitate de emitent al valorilor mobiliare”, se spune într-un comunicat emis de CNPF.

Firma „Avantage” a fost deschisă în 1994, iar în calitate de fondatori figurează Ilan Șor și compania „DFM” SRL. Directorul „Aavantage” este oficial Ilona Șor, mama vitregă a lui Ilan Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram