/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Fosta ambasadoare a R. Moldova în SUA și-a cumpărat anul trecut un apartament și un „Porsche”

missing
07 august 2019, ora 07:50

Fosta ambasadoare a R. Moldova în SUA, Cristina Balan, și-a depus ieri declarația de avere la Autoritatea Națională de Integritate, obligație impusă de legislație la eliberarea sau demisia funcționarilor.

În document, Cristina Balan declară un salariu de 133 mii de lei pentru cele șapte luni ale anului 2019 și o indemnizație de 30 de mii de dolari pe care a primit-o de la Ministerul Afacerilor Externe. Alte 350 de mii de lei, familia le-a obținut după ce a vândut o mașină de model „BMW X3”.

În schimb, și-a cumpărat un „Porsche”, produs în 2011, pentru care a plătit 788 de mii de lei. Familia mai are o mașină de marca „Mercedes” pe care a cumpărat-o în 2017 cu zece mii de euro.

Tot anul trecut, Cristina Balan și-a cumpărat un apartament de 70 de metri pătrați la un preț de 56 mii de euro. Familia Balan și în 2017 și-a achiziționat un imobil cu 40 de mii de euro.

În 2015 a devenit proprietara unui apartament de 232 metri pătrați, evaluat la un milion de lei, iar patru ani mai devreme își cumpărase un alt imobil de 45 metri pătrați, pentru care a plătit 34 500 euro.

Cristina Balan și soțul său Radu dețin cote părți în patru companii care se ocupă de consultană, afaceri imobiliare, publicitate și comerț. De asemenea este proprietară unică a unei firme care prestează servicii foto.

Cristina Balan a fost propusă la funcția de ambasadoare a Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii de Vlad Plahotniuc. Decretul de numire în funcție a fost semnat de președintele Igor Dodon pe 31 mai 2018.

Pe 17 iunie curent, Cristina Balan a demisionat, motivând că renunță la funcție, pentru că a fost numită pe criterii politice, iar PDM a plecat de la guvernare. Câteva zile mai devreme, ministrul de Externe Nicu Popescu, a semnat un ordin prin care a rechemat-o pe Balan la Chișinău, pentru consultări.

declaration

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram