/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Operațiunea din Kârgâstan: Un ofițer al serviciilor speciale a murit la spital. Alte zeci de persoane sunt rănite

08 august 2019, ora 07:35

Un ofițer al serviciilor speciale din Kârkâstan a murit la spital din cauza rănilor cu care s-a ales în cadrul operațiunii de reținere a fostului președinte al țării Almazbek Atamaev, scrie 24.kg. Potrivit aceleiași surse, după ora 2 noaptea, numărul persoanelor rănite era de peste 40. 

Printre răniți sunt ofițeri ai serviciilor speciale, militari și civili.

Video: Youtube/Anna Timofeenko

Susținătorii lui Atamaev, cu ajutorul cărora acesta s-a baricadat în reședința sa, au luat șase ostatici – ofițeri ai serviciilor speciale.

La casa ex-președintelui au fost mobilizați mii de polițiști, potrivit sursei citate. Până aproape de ora 3 dimineața aceștia au negociat cu susținătorii lui Atamaev ca să elibereze cei șase ostatici și să permită intervenția pentru reținerea fostului șef de stat, dar fără rezultat.

Către ora 3 poliția s-a retras.

Operațiunea de reținere a fostului președinte al Kârgâstanului a început în seara zilei de ieri.

Atambaev este cercetat pentru acte de corupție. Dosarul penal pe numele acestuia a fost pornit acum aproximativ o lună, însă, potrivit presei, fostul președinte refuză să se prezinte la ședințele de judecată, motiv pentru care instanța a dispus arestarea preventivă a acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram