Consilierul lui Igor Dodon și ex-ministru al Finanțelor Ion Chicu critică noul acord negociat de Guvernul Sandu cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Chicu declară că acele condiții impuse de FMI „nu sunt adecvate și relevante” situației în care se află în prezent Republica Moldova. 

„Moldova nu se află în situația de a accepta orice ultimatum din partea funcționarilor acestei instituții. Persoanele implicate în negocieri din partea noastră trebuie să înțeleagă acest lucru și să acționeze corespunzător – exclusiv în interesele economiei țării.

Efectele ”dictatului” ultimei misiuni a acestei instituții deja sînt vizibile – Banca Națională a Moldovei, la indicația directă a acestor funcționari, a majorat deja de 2 ori rata de bază, de la 6,5% la 7,5%. Sub motivul iluzoriu, că va crește inflația. Costul creditelor pentru economie și cetățeni, deja crește. DLC a majorat esențial ratele pentru creditarea business-ului mic, sub lovitură este pus programul ”Prima Casă”. Acest lanț al consecințelor deciziilor impuse de niște funcționari FMI poate fi continuat, din păcate…”, a comentat Ion Chicu.