/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

Ministra Justiției: Competențele Procuraturii Anticorupție și ale CNA-ului vor fi revizuite

missing
09 august 2019, ora 22:01

Ministra Justiției, Olesea Stamate, spune că specialiștii de la instituția pe care o conduce lucrează la proiecte de modificări legislative pentru modificarea competențelor Procuraturii Anticorupție (PA) și ale Centrului Național Anticorupție (CNA). Declarația a fost făcută la emisiunea Cutia Neagră cu Mariana Rață, de la TV8.

Stamate susține că, de asemenea, urmează a fi introduse prevederi ce țin de evaluarea procurorilor, în special a șefilor procuraturilor specializate – Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale. Evaluările ar urma să fie făcute de specialiști din țară, dar din afara celor două structuri, și de experți din afara țării, a spus ministra.

Amintim că, în prezent, legislatorii lucrează și la proiectul de modificare a legii procuraturii, la aspectele legate de condițiile de numire a procurorului general.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram