/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Șef din cadrul ANSA Chișinău, despre ouăle expirate! Există temei să credem că s-a făcut intenționat

missing
09 august 2019, ora 13:09

Șeful Secției siguranța alimentelor din cadrul Direcției municipale Chișinău a Agenției Naționale de Siguranță a Alimentelor (ANSA), Ion Dabija, spune că, există temei de a presupune că ouăle expirate care au fost găsite azi în cele două grădinițe din sectorul Ciocana al capitalei au fost păstrate conștient, fie că angajații celor două instituții, care sunt responsabili de verificare produselor alimentare pe care le primesc, nu au făcut-o corespunzător.

„În cutie, pe primele rânduri, erau stocate ouăle cu termenul de valabilitate corespunzător până la 29 august 2019, dar rândurile de mai jos erau stocate ouă cu termenul de expirare 29 iulie (…). La moment sunt dubii precum că s-a făcut intenționat și că la primirea produselor de către comisia de triere a grădiniței nu s-a verificat corespunzător și mai minuțios partidele de ouă”, a declarat Ion Dabija pentru TV8.

Șeful de secție susține că au fost atenționate toate Direcțiile educație din sectoarele capitalei ca să se verifice în grădinițe toate partidele de ouă.

„Ei ne vor informa și ulterior vom aplica măsurile respective”, a spus Ion Dabija.

Astăzi, în două grădinițe din sectorul Ciocana al capitalei au avut loc verificări inopinate ale specialiștilor de la ANSA. Aceștia au depistat zeci de ouă cu termenul de valabilitate expirat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram