/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Când vor fi închise magazinele duty-free de la intrarea în țară. Declarațiile ministrei Finanțelor

missing
09 august 2019, ora 18:16

De la 1 septembrie a acestui an, toate magazinele Duty-Free din țară vor achita impozite, iar cele de la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova vor activa doar până la expirarea licenței. Membrii Guvernului au vizat pozitiv modificările legislative în această privință. 

„Magazinele Duty-Free de la intrarea în țară vor achita impozite din 1 septembrie 2019, iar cele terestre, la ieșire, vor activa până la expirarea licenței. Dacă închideam magazinele până la expirarea licenței, atunci riscam să pierdem în instanțele internaționale și să pierdem tot noi sume imense de bani. Odată cu expirarea licenței magazinele Duty-Free pe cale terestră nu vor mai putea activa. Astfel, vom avea o legislație conformă standardelor europene, în care magazinele Duty-Free sunt amplasate doar în aeroporturi și în porturi și doar pe segmentul de ieșire”, a spus ministra Finanțelor Natalia Gavriliță.

Potrivit explicației avizul Guvernului, până la 75% din volumul mărfurilor vândute în magazinele Duty-Free sunt introduse ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, anumite cantități de mărfuri nici nu se descarcă în depozitele magazinelor respective, fiind introduse în țară, iar unele sunt transportate prin contrabandă în statele vecine (produse din tutun – România, băuturi alcoolice – Ucraina).

Modificările legislative urmează să fie aprobate în Parlamentul Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram