/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 797: Atac sângeros pe malul mării din Odesa, vizită regală la Kiev și regretul șefului NATO

/VIDEO/ Petic cere ridicarea imunității deputatului Jizdan. Ar fi implicat angajați ai MAI în campania electorală

missing
09 august 2019, ora 19:57

Gheorghe Petic, activistul Partidului Platforma DA, cere ridicarea imunității de parlamentar a deputatului democrat Alexandru Jizdan. Acesta susține că Jizdan ar fi folosit angajații Ministerului de Interne (MAI), pe vremea când era ministru, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, în cadrul cărora Jizdan a candidat din partea Partidului Democrat în circumscripția Anenii Noi și a câștigat.

Petic spune că, din câte a auzit el, la următoarea ședință a Parlamentului, care ar urma să aibă loc pe 12 august, s-ar putea să fie cerută ridicarea imunității parlamentare a a unor deputați și se adresează Procuraturii să ceară inclusiv ridicarea imunității lui Jizdan.

Într-un live pe Facebook, Petic numește câțiva angajați ai MAI care ar fi făcut agitație electorală pentru Alexandru Jizdan în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Unul dintre acești polițiști ar fi Veaceslav Trohin .

„Trohin a fost responsabil de a aduce lume din regiunea transnistreană care dețin pașapoarte moldovenești, a pus la evidență mai mulți cetățeni și urma să asigure prezența la votare în circumscripția Anenii Noi”, a declarat Gheorghe Petic.

Un alt polițist care ar fi fost implicat în campania electorală ar fi Barada Sergiu, șef-adjunct al Inspectoratului Național de Patrulare, spune Petic. El ar fi fost responsabil să mobilizeze în alegeri agenți economici și primari din regiune care să facă agitație electorală pentru Jizdan în circumscripția de la Anenii Noi.

De asemenea, Gheorghe Petic îl pomenește și pe Vadim Mînzari, pe atunci, șef-adjunct al fostei direcții a 5-a, care ar fi fost responsabil de monitorizarea contracandidaților lui Alexandru Jizdan.

Petic spune că și fostul șef al Poliției de Frontieră Fredolin Lecari ar fi fost implicat în campania electorală: „A fost responsabil de a pune la reședință în circumscripția din Anenii Noi câți mai mulți angajați ai Poliției de Frontieră”.

Vasile Ponțescu ar fi un alt polițist care s-ar fi implicat în campanie: „Acest cetățean, polițist, urma să protejeze toate rutele care aduc pachete de peste hotare, să primească lunar bani de la aceștia pentru acoperire. De asemenea, acesta urma să hărțuiască proprietarii și șoferii de rute din satele din Anenii Noi, care refuzau să primească pliante denigratoare despre contracandidații din Blocul ACUM. Tot el era responsabil de acordarea suportului logistic, benzină, microbuze sau alte tipuri de suport logistic în favoarea lui Alexandru Jizdan”, a declarat Petic.

Gheorghe Petic a mai spus că, după alegeri, angajații MAI sus-numiți au fost avansați în grad.

Am încercat să-l telefonăm pe Alexandru Jizdan pentru a-i solicita o replică la cele declarate de Gheorghe Petic, dar acesta are telefonul deconectat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram