/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Sandu: Anunțând azi concurs pentru funcția de procuror general, CSP a demonstrat că-l slujește pe Plahotniuc

missing
09 august 2019, ora 13:51

Prim-ministra Maia Sandu s-a arătat nemulțumită de faptul că membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au anunțat astăzi concursul pentru funcția de procuror general, deși ministra Justiției Olesea Stamate a propus ca anunțarea concursului să fie amânată pentru luna septembrie. 

„Prin decizia de azi, CSP a demonstrat încă o dată că-l slujește pe Plahotniuc”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.

„Se pare că CSP nu a înțeles că perioada în care puteau numi în funcții personaje precum Harujen și Bețișor a trecut. A fi instituție autonomă nu înseamnă a funcționa împotriva regulilor, autonomia nu vă permite să mergeți împotriva legii”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra a anunțat că la viitoarea ședință a Guvernului se va discuta despre crearea de urgență a Biroului de combatere a corupției pe lângă Executiv, inițiativă anunțată și anterior de premier. Această structură va include, potrivit lui Sandu, șefi ai instituțiilor din țară, responsabile de combaterea corupției, și experți internaționali.

„Guvernul va avea un cuvânt greu de spus pe subiectul alegerii procurorului general. Vom insista pe un sistem riguros de selectare a noului procuror general cu evaluare externă”, a mai spus Sandu.

Astăzi, CSP a anunțat concurs pentru suplinirea funcției de procuror general. Termenul limită de depunere a dosarelor este 10 septembrie. În cadrul ședinței CSP, doi membri, Olesea Stamate și Dumitru Pulbere, au susținut inițiativa ca anunțarea concursului să fie amânată până la toamnă, dar majoritatea CSP nu au susținut propunerea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram