/FOTO/ Fenomen ciudat într-un oraș rusesc. Locuitorii s-au pomenit în beznă și în frig

11 august 2019, ora 17:39

Locuitorii din Yakutia, Siberia, s-au confruntat din nou cu un fenomen bizar. Oamenii s-au trezit într-o beznă totală, după ce în urmă cu aproape un an, au avut parte de aceeași experiență.

Locuitorii din Yakutia nu au văzut pe cer nicio rază de lumină până după ora 8.00. Cu aproape un an în urmă, pe 21 iulie 2018, oamenii au avut parte și atunci de o dimineață întunecată, în localitățile Eveno-Bytantaysky, Zhygansky și Vekhoyansky.

Timp de trei ore, cerul a fost complet întunecat, având o nuanță ușor gălbuie. Toate aceste au fost apoi urmate de o scădere bruscă de temperatură, potrivit siberiantimes.com.

Potrivit unor teorii lansate de experții în meteorologe, „întunericul” a fost cauzat de un fum provenit de la incendiile de vegetație care a ajuns la norii de ploie.

„Deja a devenit o tradiție ca în fiecare lună de august sau iulie să ne trezim panicați, pentru că Soarele lipsește”, a spus unul dintre locuitorii din Verkhoyansk.

Mai mult, în aer era și o cantitate mare de monoxid de carbon, care a accelerat procesul de formare al norilor, potrivit specialiștilor în meteorologie de la stația Yevgeny Tishkovets.

Aceștia au publicat și două hărți explicative, în una dintre ele apare o mare cantitate de monoxid de carbon în aer, iar în cea de-a doua apar foarte mulți nori de ploaie.

Foto: siberiantimes.com

Foto: siberiantimes.com

Foto: siberiantimes.com

Foto: siberiantimes.com

Foto: siberiantimes.com

Foto: siberiantimes.com

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram