/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Taifunul Lekima face ravagii în China: 30 de morţi, 18 dispăruţi şi zeci de mii de locuinţe afectate

11 august 2019, ora 13:36

Numărul deceselor provocate de taifunul din estul Chinei a crescut duminică la 30, 18 persoane find date dispărute, a informat postul chnez CCTV, ţara confruntându-se cu mai multe perturbări ale traficului, în timp ce furtuna se deplasează spre nord, în apropierea zonei de coastă.

Taifunul Lekima a provocat sâmbătă alunecări de tern în estul provinciei Zhejiang, rafalele de vânt ajungând până la 187 km pe oră, mii de zboruri fiind anulate, iar traficul feroviar suspendat, scrie Mediafax.

Taifunul a afectat peste 173.000 de hectare de culturi şi 34.000 de locuinţe în Zhejiang, au declarat autorităţile locale, estimarea pierderilor economice fiind de 14.57 miliarde de yuani (2 miliarde de dolari), a anunţat agenţia de ştiri Xinhua.

Lekima, cel de-al nouălea taifun produs în China în acest an, este de aşteptat să se deplaseze de-a lungul liniei de coastă în provincia Shandong, ceea ce a determinat anularea mai multor zboruri şi închiderea unor autostrăzi, a precizat Xinhua şi postul CCTV.

În Zhejiang, multe dintre decese au avut loc la aproximativ 130 km nord de oraşul Wenzhou, unde un baraj natural s-a prăbuşit inundând o zonă în urma unei ploi torenţiale care a durat trei ore, provocând o alunecare de teren, a informat Xinhua.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram