/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

„Vrem să trăim și să lucrăm acasă”. Se anunță protest la Parlament împotriva majorării TVA-ului pentru HoReCa

11 august 2019, ora 15:59

Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor anunță protest la Parlament. Reprezentanții restaurantelor și localurilor vor cere deputaților să nu voteze pentru majorarea TVA-ului până la 20% pentru agenții economici care lucrează în domeniul HoReCa. Manifestația va avea loc marți, la ora 09.30.

„Guvernul Republicii Moldova a rămas indiferent față de un domeniu întreg, care cere argumentat să nu fie crescut TVA-ul la 20%. Acum, proiectul de lege este pe masa Parlamentului. Le cerem celor pentru care ne-am dat votul, pentru că ne-au promis o viață mai bună, să nu voteze împotriva propriului popor”, se spune în anunțul de pe o rețea de socializare.

Potrivit reprezetanților Asociației, creșterea TVA-ului va aduce daune considerabile pentru HoReCa și pentru toată țara: afaceri care se vor închide, salarii mai mici pentru angajați, reduceri de personal, nu vor apărea localuri noi. „Vor avea de suferit toți, de la cei care au investit în afaceri, pâna la, angajați, furnizori, parteneri, clienți, turiști, etc., și bugetul statului, unde nu vor ajunge mai mulți bani așa cum argumentează autoritățile”, susține Asociația.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram