/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Demolarea blocului avariat de la Otaci costă bugetul de stat peste două milioane de lei

12 august 2019, ora 09:49

Compania care a fost contractată pentru a efectua lucrările de demolare şi de terasament la blocul locativ din orașul Otaci, avariat în luna iunie după ce s-a prăbuşit o scară, va primi din bugetul de stat  2,3 milioane de lei. Un proiect de hotârâre în acest sens a fost pregătit de Ministerul Afacerilor Interne și urmează a fi propus Guvernului pentru aprobare.

Alte 52 de mii de lei au fost cheltuite pentru serviciile de transportare a deşeurilor provenite din lucrările de demolare a blocului avariat .

Aproape 70 de mii de lei vor fi plătite experţilor tehnici pentru efectuarea expertizei blocului.

Banii vor fi alocați Inspectoratului General pentru  Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne din fondul de intervenție al Guvernului.

Anterior, Guvernul a alocat 8,8 milioane de lei pentru achitarea despăgubirilor celor 35 de familii care au rămas fără apartamente, după ce s-a prăbușit blocul din Otaci.

/DOC/ 35 de familii, care au avut de suferit de pe urma prăbușirii blocului de la Otaci, vor primi peste 8 mln de lei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram