Mai mult de jumătate dintre invitații unui eveniment, care s-a desfășurat pe 10 august la un restaurant din Chișinău, au cerut ajutor medical, având semne de toxiinfecţie alimentară. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) s-au adresat la medic 42 de persoane dintre cele 74 care au fost la nuntă.

Persoanele intoxicate au vârste cuprinse între 17 și 58 de ani. La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a fost internată o persoană, la Spitalul Clinic Republican de Boli infecţioase „Toma Ciorbă” – 24 de persoane, altele 12 sunt la Spitalul Raional Cimişlia, iar cinci primesc îngrijiri medicale la domiciliu, fiind supravegheate de medicul de familie.

La internare, bolnavii prezentau slăbiciune generală, febră 38 – 40, frisoane, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaune lichide. Starea pacienţilor a fost apreciată de medici ca fiind medie şi uşoară.

Specialiştii ANSP continuă cercetarea epidemiologică a cazului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!