/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Detalii de la ANSP: Mai mult de jumătate dintre invitați s-au intoxicat la o nuntă din Chișinău

missing
12 august 2019, ora 12:52

Mai mult de jumătate dintre invitații unui eveniment, care s-a desfășurat pe 10 august la un restaurant din Chișinău, au cerut ajutor medical, având semne de toxiinfecţie alimentară. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) s-au adresat la medic 42 de persoane dintre cele 74 care au fost la nuntă.

Persoanele intoxicate au vârste cuprinse între 17 și 58 de ani. La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a fost internată o persoană, la Spitalul Clinic Republican de Boli infecţioase „Toma Ciorbă” – 24 de persoane, altele 12 sunt la Spitalul Raional Cimişlia, iar cinci primesc îngrijiri medicale la domiciliu, fiind supravegheate de medicul de familie.

La internare, bolnavii prezentau slăbiciune generală, febră 38 – 40, frisoane, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaune lichide. Starea pacienţilor a fost apreciată de medici ca fiind medie şi uşoară.

Specialiştii ANSP continuă cercetarea epidemiologică a cazului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram