Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, se arată indignat de faptul că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică intenționează să dezbată un proiect ce vizează majorarea tarifelor la energia electrică pentru consumatori.

Usatîi crede că prețul plătit de consumatori pentru energia electrică ar putea să rămână neschimbat, dacă autoritățile ar înlătura din proces mai multe firme „căpușă”, care activează în sectorul energetic, fiind situate între producătorul și furnizorii de energie electrică.

„Asta eu numesc să bagi mâna în buzunarul oamenilor simpli. Băieți, nu ați încercat să înlăturați câteva companii-căpușă? Sau nu vreți să vă despărțiți de ceea ce v-a revenit întâmplător după regimul Plahotniuc? Dacă nu înțelegeți despre ce este vorba, pot să vă trimit un porumbel poștaș cu informații despre aceste firme. Poate începem să luptăm cu schemele corupte? E foarte comod să rezolvi problemele din contul poporului. Credeți că cetățenii vor răbda totul?”, a scris Usatîi pe facebook.

Despre schemele din sectorul energetic s-a vorbit în luna iulie și în Parlament. Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, anunța că o firmă „căpușă” colecta lunar „un milion de dolari” din diferența de preț pentru energia electrică între producător și consumatori.

ANRE urmează să se întrunească în ședință pe 16 august pentru a discuta despre majorarea tarifelor pentru energia electrică. Potrivit proiectului înregistrat la agenție, se propune ca prețul pentru energia furnizată de „Gas Natural Fenosa” să fie majorat cu 3,2%, astfel încât consumatorii casnici să plătească 1,85 lei/kWh. Pentru clienții „FEE-Nord” tariful ar putea crește cu 14,9%, adică cetățenii să plătească 2,19 lei/kWh.

Anterior, Renato Usatîi a declarat într-o conferință de presă că a trimis cu un porumbel raportul Kroll 2 la Parlament.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!