/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

UPDATE: Deputatul socialist Victor Gaiciuc - noul consilier al lui Dodon în domeniul apărării

missing
12 august 2019, ora 15:36

UPDATE 15:36 Șeful statului, Igor Dodon, l-a numit astăzi pe generalul de brigadă în rezervă, actual deputat al fracțiunii socialiștilor, Victor Gaiciuc, în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de Facebook. 

„Consider că Victor Gaiciuc are o experiență temeinică în organele securității statului, a deținut funcții de conducere, manifestând profesionalism inclusiv în calitate de ministru al apărării. Domnul Gaiciuc se remarcă și prin bogata sa activitate diplomatică, ca Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Belgiei și ca Reprezentant al Republicii Moldova la NATO.

Prin desemnarea domnului Victor Gaiciuc în funcție, am deplină încredere în capacitatea domnului Gaiciuc de a garanta eficiența în activitatea Consiliului și de a contribui la întărirea sectorului apărării și securității naționale.

Pentru săptămâna curentă am stabilit organizarea ședinței Consiliului Suprem de Securitate cu subiecte de importanță majoră pentru societate”, a scris președintele pe rețelele de socializare.

15:20 Noul secretar al Consiliului Suprem de Securitate va fi numit cel mai probabil în această săptămână. Despre aceasta a declarat președintele Republicii Moldova Igor Dodon la întrevederea pe care a avut-o astăzi cu directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) Alexandru Esaulenco și cu vice-directorul SIS Artur Gumeniuc. Astăzi la raport a fost chemat și ministrul Apărării. Pavel Voicu a relatat despre acțiunile întreprinse în cele două luni de mandat.  

„Am avut o întrevedere cu Alexandru Esaulenco, directorul SIS al Republicii Moldova și cu Artur Gumeniuc vice-directorul SIS. În cadrul întrevederii am făcut un schimb de opinii cu privire la situația din instituția dată. Am discutat despre problemele existente și despre soluțiile de depășire a acestora.

Am comunicat că în această săptămână, cel mai probabil, va fi numit noul secretar al Consiliului Suprem de Securitate și va fi convocată ședința Consiliului Suprem de Securitate în cadrul căreia vom examina unele subiecte, discutate anterior și alte subiecte de importanță majoră pentru țara noastră”, a scris pe pagina sa de Facebook șeful statului. 

În cursul dialogului cu șeful statului, ministrul apărării a relatat despre situația din domeniul respectiv și despre acțiunile întreprinse în perioada de două luni de mandat.

„Pavel Voicu mi-a comunicat care este soarta militarilor plecați în misiunile internaționale și despre modul în care decurg exercițiile militarilor.

De asemenea, am fost informat că în urma inspecției mai multor subdiviziuni din teritoriu, s-au depistat mai multe abateri de la legislație, iar documentele corespunzătoare au fost transmise organelor competente pentru examinare sub toate aspectele. Pe final, ministrul Apărării a dat asigurări că va depune tot efortul necesar în vederea lichidării neajunsurilor depistate”, a scris pe rețelele de socializare președintele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram