/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ La ce etapă sunt lucrările de renovare a celor două scuaruri din sectorul Ciocana. Cât costă acest proiect 

missing
13 august 2019, ora 12:46

Lucrările de renovare a celor două scuaruri din sectorul Ciocana ajunge la final. Scuarul din str. Maria Drăgan și respectiv, cel din bd. Mircea cel Bătrân 29 au fost finalizate în proporție de 60-70%, anunță municipalitatea. Costul acestora este de circa 4,8 milioane de lei. 

Scuarul din str. Maria Drăgan

Are un grad de realizare de 70%. Aici a fost instalată balustrada, pe o lungime de 200 m și amenajat pavajul pe întreaga suprafață a viitoarei zone de agrement. În prezent se desfășoară lucrări de pavare pe spațiile unde urmează a fi instalate locurile de joacă pentru copii. Acțiunile se desfășoară conform graficului aprobat.

Reabilitarea scuarului presupune exploatarea unui spațiu de 1,2 ha, cu vedere panoramică asupra orașului. Proiectul constă în amenajarea zonei pietonale și a spațiilor verzi, instalarea iluminatului public, precum și a mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi). De asemenea vor fi instalate două terenuri de joacă pentru copii și amenajate parcări auto. Costul lucrărilor este de trei milioane de lei.

Scuarul din bd. Mircea cel Bătrân

În scuarul din bd. Mircea cel Bătrân 29 au fost deja delimitate aleile pietonale și se aplică pavajul. Reabilitarea zonei presupune: instalarea iluminatului public decorativ și a mobilierului urban, precum și un teren de joacă pentru copii. Gradul de realizare a proiectului este de 60%. Costul lucrărilor este de 1,8 mil. lei. Spațiul  public are o suprafață de 0,9 ha, fiind eliberat după evacuarea a peste 50 de garaje metalice.

Lucrările de reparație a ambelor agremente urmează să fie finalizate la sfârșit lunii august.

Potrivit municipalității, amenajarea scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29, dar și a celui din str. Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfășurat online.

Foto: chisinau.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram