Lucrările de renovare a celor două scuaruri din sectorul Ciocana ajunge la final. Scuarul din str. Maria Drăgan și respectiv, cel din bd. Mircea cel Bătrân 29 au fost finalizate în proporție de 60-70%, anunță municipalitatea. Costul acestora este de circa 4,8 milioane de lei. 

Scuarul din str. Maria Drăgan

Are un grad de realizare de 70%. Aici a fost instalată balustrada, pe o lungime de 200 m și amenajat pavajul pe întreaga suprafață a viitoarei zone de agrement. În prezent se desfășoară lucrări de pavare pe spațiile unde urmează a fi instalate locurile de joacă pentru copii. Acțiunile se desfășoară conform graficului aprobat.

Reabilitarea scuarului presupune exploatarea unui spațiu de 1,2 ha, cu vedere panoramică asupra orașului. Proiectul constă în amenajarea zonei pietonale și a spațiilor verzi, instalarea iluminatului public, precum și a mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi). De asemenea vor fi instalate două terenuri de joacă pentru copii și amenajate parcări auto. Costul lucrărilor este de trei milioane de lei.

Scuarul din bd. Mircea cel Bătrân

În scuarul din bd. Mircea cel Bătrân 29 au fost deja delimitate aleile pietonale și se aplică pavajul. Reabilitarea zonei presupune: instalarea iluminatului public decorativ și a mobilierului urban, precum și un teren de joacă pentru copii. Gradul de realizare a proiectului este de 60%. Costul lucrărilor este de 1,8 mil. lei. Spațiul  public are o suprafață de 0,9 ha, fiind eliberat după evacuarea a peste 50 de garaje metalice.

Lucrările de reparație a ambelor agremente urmează să fie finalizate la sfârșit lunii august.

Potrivit municipalității, amenajarea scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29, dar și a celui din str. Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfășurat online.

Foto: chisinau.md

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!