/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ambasadorul Michalko, de ce UE a susținut în iunie noul Guvern de la Chișinău, în pofida deciziilor Curții Constituționale

missing
15 august 2019, ora 08:06

Ambasadorul Uniunii Europene (UE) la Chișinău, Peter Michalko, declară că la începutul lunii iunie, când a fost constituită noua majoritate parlamentară și învestit un nou Guvern, reprezentanții UE au susținut crearea acestuia, în pofida deciziilor Curții Constituționale (CCM), pentru că acesta reflecta votul cetățenilor din ziua alegerilor parlamentare. 

Șeful delegației europene în Republica Moldova mai spune că situația atunci era gravă și nu putea exista o altă poziție a Uniunii Europene.

„Gravitatea situației nu a permis să existe o altă opinie nici din punct de vedere al conținutului și din orice alt punct de vedere și asta s-a văzut din pozițiile și a altor parteneri internaționali. Dar vreau să spun că Uniunea Europeană principial a exprimat în ultimii ani o poziție foarte clară în aceea ce privește standardele democratice și statului de drept în Republica Moldova”, a spus Peter Michalko la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Noul Guvern condus de Maia Sandu a fost învestit pe 8 iunie 2019.

Vezi și:

Ambasadorul UE la Chișinău, despre voința politică și provocările la care va fi supusă nouă guvernare din Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram