/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Percheziții la Aeroport! Au fost vizați angajați ai Vămii, ai Poliției de Frontieră și ai „Avia Invest"

missing
15 august 2019, ora 14:26

Oamenii legii au făcut percheziții azi la Aeroportul din Chișinău, în cadrul cauzei penale pornite recent de Procuratură, în care vor fi cercetați angajați ai Vămii, ai Poliției de Frontieră și ai companiei Avia Invest, care ar fi admis plecarea ilegală a lui Ilan Șor din țară, prin elucidarea controlului vamal și al Poliției de Frontieră.

Perchezițiile au fost făcute de procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Principal, în comun cu angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), au descins astăzi la sediile Aeroportului Internațional Chișinău și SRL „Avia Invest”.

„Operațiunea a avut loc în cadrul a trei cauze penale inițiate cu privire la neglijenţa în serviciu, abuzul de serviciu și trecerea ilegală a frontierei de stat, unde sunt vizate persoane fizice precum și factori de decizie din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și a Serviciului Vamal”, se menționează într-un comunicat de la SPIA.

Urmare a perchezițiilor efectuate în sediile și încăperile de serviciu, au fost ridicate materiale, obiecte, documente și suporturi informaționale, precum și alte probe care confirmă comiterea faptelor prejudiciabile.

În continuare se întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor pe cazul dat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram