/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

Spirite încinse la Parlament. Sergiu Sârbu: „Vă dăm în judecată pentru defăimare”

missing
15 august 2019, ora 10:32

Spirite încinse la ședința din această dimineață a Comisiei juridice, numiri și imunități. Deputații s-au luat la ceartă în timp ce analizau mai multe amendamente propuse la Codul Electoral.

Deputații propun ca reprezentanții concurenților electorali să poată vedea listele electorale. De asemenea, acestea să fie publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale, cu indicarea numelui, prenumelui și anul nașterii fiecărei persoane.

Președintele comisiei juridice, Sergiu Litvinenco a declarat că  nu se încalcă legislația cu privire la datele cu caracter personal, însă democratul Sergiu Sârbu nu a fost de acord cu această afirmație și a atenționat că ar fi ilegală publicarea acestor date despre alegători.

„Astăzi fiecare alegător poate să-și verifice numele, după ce introduce datele din buletin. Dar el știe că altcineva nu poate să-i verifice datele lui personale. Voi propuneți ca oricine să aibă acces la datele a 2,8 milioane de alegători”, s-a arătat indignat Sârbu.

„Până acum am avut multe cazuri când la o adresă sunt sute de oameni. Agenția voastră făcea vize de reședință”, a învinuit Litvinenco, iar democratul i-a răspuns în replică că acest lucru nu este ilegal.

„Până acum doar Partidul Democrat avea acces la listele electorale din toate secțiile de votare”, a adăugat Litvinenco.

„Eu vă dau în judecată pentru defăimare și denigrare. Nu am avut nicio listă electorală”, a răspuns supărat Sergiu Sârbu.

„Dacă o să dați în judecată încă o dată o să confirmați că PDM a uzurpat toată puterea”, a atenționat și deputatul socialist Vladimir Țurcanu.

Spiritele s-au potolit după ce deputații au început să analizeze un alt amendament propus la Codul Electoral.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram