/VIDEO/ Voicu: Foști miniștri de la Apărare dăruiau arme la stânga și la dreapta! Printre beneficiari ar fi fost și Plahotniuc

missing
15 august 2019, ora 15:56

Ministrul Apărării Pavel Voicu spune că ultimii miniștri ai apărării pe care i-a avut Republica Moldova au dăruit arme de foc la stânga și la dreapta. În ultimii 28 de ani, potrivit lui, au fost dăruite în total 77 de arme, iar mai mult de jumătate dintre acestea au fost oferite cadou în ultimii patru ani. 

Pavel Voicu zice că printre cei care au beneficiat de asemenea cadouri din partea Ministerului Apărării, prin ordin al ministrului, a fost și ex-liderul Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc. Acesta ar fi primit în dar o armă de foc de la fostul ministrul al Apărării Eugen Sturza.

„Pentru ce merite? Ce a făcut el pentru Armata Națională?.. Apoi urmează alți 57, afiliați domniei sale. Ce raport a adus domnul Cosovan?”, a declarat Voicu în cadrul unei conferințe de presă.

Pavel Voicu susține că Eugen Sturza și-a dăruit și sie o armă: „Dar nu știu dacă are catedra militară… Să fie atent să nu se rănească”, a spus ministrul Apărării.

Șeful de la Apărare mai spune că primii care au început să facă abuz de dreptul de a dărui arme au fost ex-miniștrii apărării Anatol Șalaru și Vitalie Marinuța, apoi, practica a fost preluată și de Eugen Sturza.

Vom reveni cu detalii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram