/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ultima oră! Parlamentul a numit doi judecători la Curtea Constituțională

16 august 2019, ora 12:49

UPDATE: Domnica Manole, Vladimir Țurcan, Liuba Șova, Nicolae Roșca, Serghei Țurcan și Eduard Ababei au depus deja jurământul în Parlament, în prezența președintelui Igor Dodon, care a venit la ședința deputaților.

Deputatul socialist Vladimir Țurcan și fosta magistrată Domnica Manole au fost promovați de Parlament la funcțiile de judecători ai Curții Constituționale.

Deputatul Denis Ulanov din Partidul Șor a întrebat de ce a fost selectat un candidat care a acumulat un număr mic de puncte la concursul anunțat de Parlament, referindu-se la Domnica Manole. Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi i-a recomandat raportorului Vlad Batrîncea să nu răspundă la întrebare.

Democratul Vladimir Cebotari a declarat că Domnica Manole nu are o reputație ireproșabilă, ar fi admis nereguli la completarea declarațiilor de avere și ar fi făcut consultații în perioada în care a fost judecătoare.

„Candidatul la care vă referiți a fost urmărit tendențios. Au fost filate rudele acestui candidat. Și dvs, instituțiile care au fost subordonate Partidului Democrat, ați căutat nereguli. Această persoană nu are astăzi niciun conflict cu legea”, i-a răspuns  Batrîncea.

Domnica Manole a fost atacată dur de deputații democrați, care i-au reproșat că este afiliată politic și a participat la alegerile parlamentare din partea Blocului ACUM. „Eu merit să fiu judecător la Curtea Constituțională, pentru că am stat trei ani pe baricade și am apărat Constituția”, a declarat Domnica Manole.

Ieri, Guvernul i-a delegat la Curtea Constituțională pe Liuba Șova și Nicolae Roșca. Iar anterior, Consiliul Superior al Magistraturii i-a delegat  pe Serghei Țurcan și Eduard Ababei.

Cei șase candidați ar putea depune astăzi jurământul pentru funcțiile de judecători ai Curții Constituționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram