/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Doi jurnaliști, reclamați la Poliție de diaconul Ghenadie Valuța. Se plânge că a fost defăimat pe Facebook

17 august 2019, ora 15:41

Diaconul Ghenadie Valuța, care a scandalizat opinia publică după ce a fost surprins târând un câine legat de mașină, a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție din Anenii Noi împotriva a doi jurnaliști: Natalia Morari și Dorin Scobioală.

Valuța s-a plâns că cei doi l-au dăfăimat pe rețelele sociale, scriind postări pe Facebook în care condamnau tratamentul inuman față de câinele legat de mașină.

Natalia Morari afirmă că a fost telefonată de o anchetatoare a Inspectoratului de Poliție Anenii Noi și chemată la audieri. Jurnalista a cerut să-i fie trimisă o citație în scris, în care să fie descrise faptele care i se incriminează și calitatea procesuală pe care o are.

Anchetatoarea a anunțat-o pe Natalia Morari că îi va trimite citația oficială luni, iar spre finele săptămânii viitoare va merge împreună cu Dorin Scobioală la Anenii Noi pentru a fi audiați.

Și Dorin Scobioală a anunțat că a fost chemat la Poliție. Iată ce a scris acesta pe Facebook.

Pe 22 iulie, pe internet au fost plasate imagini în care a fost surprins un câine maidanez legat cu un lanț la o mașină. Aceasta era condusă de diaconul Ghenadie Valuța, care a explicat că intenționa să scoată câinele din localitate pentru că ar fi periculos și a recurs la acest gest pentru a nu-și „murdări mașina”. Ulterior, acesta a fost amendat pentru acțiunile sale față de animal, iar Mitropolia Moldovei a anunțat că îl va supune pe Valuța judecății bisericești.

 

/VIDEO/ UPDATE: Explicațiile preotului care a legat un câine cu un lanț la o mașină și l-a târât câțiva kilometri

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram