Compania Naţională de Asigurări în Medicină a finanţat, în primul semestru al anului curent, patru operații pentru copiii care au  deformări ale coloanei vertebrale şi ale cutiei toracice. Operațiile au fost efectuate la Institutul Mamei şi Copilului și au costat peste 200 de mii de lei, inclusiv consumabile, acoperite financiar din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

În  acest an, în premieră, CNAM a decis să acopere financiar zece operaţii în cadrul noului program „Corecţie anatomică a coloanei vertebrale şi cutiei toracice”. Suma contractată de CNAM pentru cele zece intervenţii chirurgicale, inclusiv consumabilele necesare, este de peste jumătate de milion de lei.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină mai anunță că, în primele șase luni ale anului 2019, au fost realizate și 3 320 de intervenţii chirurgicale gratuite pe cord atât la copii, cât şi la adulţi. Pentru astfel de operații au fost alocate 105 milioane de lei.

Alte peste trei mii de persoane urmează să beneficieze de operații pe cord până la finele anului, întrucât CNAM a planificat să acopere financiar circa 6 400 de intervenţii în 2019, în sumă totală de 206 milioane lei. Este vorba despre operaţii minim-invazive la adulţi în cazul infarctului miocardic, intervenţii minim-invazive la copiii cu malformaţii congenitale şi alte operaţii cardiochirurgicale.

Costul unui caz tratat în cadrul programelor speciale de intervenţii pe cord variază de la 27  mii  lei, în cazul operaţiilor minim-invazive la adulţi, până la 79  mii lei, în cazul copiilor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!