/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un deputat, gata să iasă la proteste. Cere demisia directorilor ANRE

missing
17 august 2019, ora 13:51

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, este gata să iasă în stradă, dacă cetățenii vor organiza proteste împotriva intenției Agenției pentru Reglementare în Energetică de a majora tariful la gaz.

„Dacă vor fi proteste împotriva creşterii tarifelor, mă vor vedea şi pe mine printre protestatari. Deputăția e deputăție, dar aici ei lovesc inclusiv în bugetul familiei mele şi a fiecăruia din noi”, a scris Alaiba pe facebook.

Parlamentarul afirmă că ANRE nu au revizuit tariful la gaz în 2018, când s-a majorat prețul de achiziție, încălcându-şi propriile regulamente, pentru că veneau alegerile parlamentare și a fost astfel protejat Partidul Democrat, aflat la guvernare.

„În 2018 prețul de import al gazelor s-a majorat cu 17% față de prețul inclus în tarif. Metodologia tarifară prevede că tariful trebuie ajustat dacă există o diferență de 5% între costurile reale și cele din tarif. Veneau alegeri şi PD trebuia protejat. Pe 15 martie 2019, când PD controla țara, ANRE spunea că „nu sunt motive” pentru a creşte tarifele. Când audiam ANRE-ul în comisie prin iulie, i-am întrebat de ce. Nu am primit un răspuns adecvat”, a adăugat Alaiba.

„Crescând acum tarifele şi acoperindu-se cu regulamente, conducerea ANRE şi-a bătut, probabil, ultimul cui în propriul sicriu. Conducerea ANRE trebuie demisă. Cine crede că vom aştepta cuminți să le expire termenul, greşeşte”, a atenționat deputatul.

Ieri, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat tarifele pentru energia electrică.

Vom plăti mai mult pentru energia electrică. Noile tarife, aprobate astăzi de ANRE

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram