Geamurile reprezintă un pericol real de cădere de la înălțime pentru copilul mic. Prin urmare, Direcția generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chișinău a venit cu un set de sfaturi utile pentru părinți, astfel încât viața copiilor să fie în siguranță. 

1. Ferestrele vor fi închise în încăperile unde copilul are acces.
2. Pentru perioada în care aerisiți camera – fie sunteți alături de copil, fie folosiți sistemul de deschidere pe orizontală al ferestrei;
3. Fără scaun la balcon sau lângă fereastră, fără masă sau dulăpior la balcon! Mutați din apropierea ferestrelor orice mobilă/obiect care se poate transforma în „trepte“ care să-l ajute pe copil să ajungă la fereastră;
4. Copilul nu are voie să iasă la balcon fără însoțirea adultului;
5. Plasele pentru țânțari de la ferestre se deschid la o simplă atingere! Acestea nu se închid ermetic! Toți membrii familiei trebuie să știe acest lucru. Copilul, dacă s-ar sprijini de plasă, ar cădea în afară, de aceea respectați aceleași precauții ca și pentru ferestrele fără plase de țânțari!

Cei de la Direcție recomandă să stabiliți reguli de securitate și să învățați copiii să le respecte. Totodată, autoritățile îi îndeamnă pe părinți să-i felicite pe copii de fiecare dată când au reușit să respecte o regulă care ține de propria lor siguranță.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!