Principala versiune în cazul omului de afacerile Iurii Luncașu, găsit împușcat, este sinuciderea. Declarația aparține Procurorului șef al Oficiului Buiucani al Procuraturii municipiului Chișinău, care a spus că pe marginea acestui caz a fost deschis un dosar penal, scrie zdg.md.

Solicitat de ZdG, Procurorul șef al Oficiului Buiucani, Eduard Mașnic, a declarat că principala versiune în cazul decesului omului de afaceri Iurii Luncașu este sinucidirea.

„Principala versiune a decesului este sinuciderea. Încă nu putem vorbi despre alte detalii sau versiunea unui omor. Celelalte circumstanțe vor fi stabilite în cadrul urmării penale”, a precizat Eduard Mașnic.

Totodată, procurorul a spus că Boris Babin, șoferul lui Luncașu, cel care a și alertat oamenii legii, a fost audiat și eliberat.

Deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba este de părere că cazul lui Iurii Luncașu este unul  suspect. Alesul poporului s-a adresat în acest context persoanelor apropiate de fosta guvernare. Parlamentarul le-a îndemnat să comunice tot ce știu despre ilegalitățile care ar fi fost comise de fosta conducere.

Omul de afaceri Iurii Luncașu, un apropiat al fostului președinte al Partidului Democrat (PDM) Vladimir Plahotniuc, s-ar fi împușcat în seara zilei de ieri pe traseul R-6, Ialoveni-Durlești.