Deputatul din fracțiunea ACUM Platforma DA Iurie Reniță numește „rușine” alegerea lui Vladmir Țurcan în calitate de președinte al Curții Constituționale (CCM). Comentând subiectul, parlamentarul din Blocul ACUM spune că este dezamăgit. 

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Curtea Constituțională este o adevărată rușine și o decepție totală. Să tragă concluziile de rigoare și să suporte consecințele cei care umblă cu plocoane pe la Palatul Sultănesc. Un enorm regret”, a comentat Reniță.

Și prim-ministra Maia Sandu, care este și președinta  Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu un comentariu critic, după alegerea lui Vladimir Țurcan președinte al CCM.

Țurcan a fost ales președinte al CCM pentru o perioadă de trei ani. Acesta este deputat în fracțiunea PSRM, funcție din care trebuie să demisioneze în decurs de o lună.

La același subiect:

/DOC/ Declarațiile de avere ale noilor judecători ai CCM. Unul are casă de milioane, altul este „moșier” și păstrează în bancă o sumă mare de bani

Va scăpa Curtea Constituțională de politizare după ce are o nouă componență? Opiniile experților constituționali

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!