Președintele țării Igor Dodon a venit și el cu un comentariu despre alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale (CCM). Șeful statului a spus că-i apreciază calitățile profesionale ale noul președinte al CCM.

„În legătură cu alegerea președintelui Curții Constituționale, consider că cea mai corectă și mai cumpătată poziție a factorilor politici acum constă în abordarea neutră și imparțială a proceselor interne ale CC, fără preferințe sau animozități personale afișate public.

Deciziile și alegerile echipei de judecători ai Curții Constituționale sunt în afara sferei de influență și ingerință a politicului, doar în așa mod vom putea promova o reformă autentică a justiției, când judecătorii vor fi imuni politic și eficienți profesional.

Eu însumi, ca președinte al țării, am luat act de decizia CC, apreciez calitățile profesionale ale noului președinte al CC, Vladimir Țurcanu, și mizez pe activitatea cât mai onorabilă a Curții Constituționale”, a comentat Dodon.

Oficial, Igor Dodon și Vladimir Țurcan sunt foști colegi din Partidul Socialiștilor (PSRM), deoarece Dodon ca și cum a părăsit formațiunea politică, atunci când a ajuns președinte al țării; acesta a rămas însă „lider informal” al socialiștilor. La rândul său, Vladimir Țurcan a spus azi, după ce a fost ales președinte al CCM, că a cerut deja suspendarea calității de membru al PSRM.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!