Compania „Avia Invest”, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, a fost cumpărată de firma „NR Investments Ltd”. Tranzacția a fost legalizată astăzi, anunță printr-un comunicat de presă noul proprietar al unei cote părți de 95% din „Avia Invest”.

„NR Investments Ltd” are o experiență vastă în investiții din infrastructura centrală și imobiliară, care includ marina Porto Montenegro, Trigranit, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Europa Centrală, complexul de film Korda Studios din Budapesta, Ungaria, precum și multiple proiecte independente în toată regiunea”, se prezintă compania.

Firma mai deține și 26,5% din acțiunile companiei „Volex”, un producător de cabluri electrice, cu sediul în Manchester și o cotă de 11% în „BR Properties”, o companie de proprietăți braziliene.

Anterior, presa a scris că o corporație rusă „AEON”, controlată de omul de afaceri  Roman Troțenko, poartă negocieri cu oamenii lui Ilan Șor pentru a prelua Aeroportul Internațional Chișinău.

Presa rusă: Oamenii lui Șor negociază „vânzarea” Aeroportului Chișinău. Câte milioane cer de la potențialul cumpărător

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!