/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Olesea Stamate, despre alegerea președintelui CCM: „Există temei pentru anularea rezultatelor”

missing
19 august 2019, ora 21:35

După declarațiile făcute de judecătoarea Liuba Șova, există temei pentru a anula rezultatele alegerii președintelui Curții Constituționale, crede ministra Justiției, Olesea Stamate.

Într-o postare pe Facebook, membra Guvernului cere organelor competente să investigheze situația, pentru a stabili cine a făcut aranjări la Înalta Curte.

„Doamna Șova a făcut câteva declarații care demonstrează gravitatea situației. Organele competente trebuie să se autosesizeze imediat și să investigheze dacă au fost sau nu tentative de a influența judecătorii Curții Constituționale, iar persoanele implicate să fie deferite justiției. Până atunci însă, informația prezentată poate constitui temei pentru anularea rezultatelor alegerii președintelui CC, pentru a evita încă o lovitură puternică asupra credibilității acestei instituții”, spune Olesea Stamate.

Vladimir Țurcan a catalogat declarațiile Liubei Șova ca fiind „o reacție bolnăvicioasă la faptul că ea nu a fost susținută”.

/VIDEO/ Declarații exclusive la TV8! Judecătoarea Liuba Șova: Decizia de alegere a lui Vladimir Țurcan președinte al CCM a fost luată dinainte

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram