UPDATE: Șeful Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe, Alex Roitman, a precizat pentru TV8 că printre victimele incendiului din Odessa nu sunt cetățeni ai R. Moldova. Informația a fost oferită de Consulatul din Odessa, care ține legătura permanentă cu autoritățile ucrainene.

După incendiul care s-a produs în hotelul „Tokyo Star” din Odessa au fost evacuate 136 de persoane. Potrivit presei locale, 66 de persoane au fost cazate în liceul „Olimpieț”, dintre care 29 sunt cetățeni străini. Autoritățile ucrainene nu anunță din ce state sunt aceștia.

În incendiu și-au pierdut viața 9 persoane, iar alte 10 au fost rănite. Patru victime sunt în stare gravă la reanimere. Deocamdată, se cunoaște doar că unul dintre răniți este cetățean străin din Siera Leone.

Consulatul R. Moldova din Odessa nu a anunțat dacă printre persoanele care au fost cazate în hotelul „Tokyo Star” în noaptea în care s-a produs incendiul se aflau și cetățeni moldoveni. Reprezentanții Ministerului de Externe au promis că vor veni astăzi cu precizări.

Proprietarul hotelului a fost arestat. Președintele Ucraineni a declarat că va urmări personal cum va decurge ancheta,astfel încât cei care se fac vinovați să răspundă.

Astăzi, În Ucraina a fost declarată zi de doliu în memoria victimelor incendiului din hotelul „Tokyo Star”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!