În cazul morții omului de afaceri Iurii Luncașu, apropiat ex-liderului Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, a fost pornit un dosar penal pentru „omor intenționat”, susține Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne. 

„Niciuna dintre ipotezele posibile nu este exclusă. A fost intentat un dosar penal în baza articolului 145 al Codului penal (n.r. omor intenționat)”, a spus ministrul într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Sunt sigur că vom ajunge la finalitate. Este în gestionarea și a procuraturii, se mai fac și alte demersuri pentru a lărgi spectrul de probleme ce urmează a fi rezolvate”, a comentat șeful de la MAI.

„Tot felul de inepții care s-au aruncat în spațiul public precum că în spatele acestui deces s-ar afla actuala conducere a Republicii Moldova fac partea dintr-un scenariu bine pus la punct de către forțe ostile parcursului nostru civilizat, european, care au fost în mod democratic debarcați de la putere și iată că suferă”, a mai spus Năstase.

Primele informații despre acest caz, apărute acum o zi, relatau că omul de afaceri Iurii Luncașu s-ar fi împușcat pe 17 august pe traseul R-6, Ialoveni-Durlești.

Vezi și:

ZDG: Șoferul lui Iurii Luncașu este tatăl tânărului care în vara anului trecut l-a omorât pe fiul lui Anatol Țăranu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!